Historie en toekomst van Hampsink               .


De elektrotechniek als branche heeft in de afgelopen eeuw een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Met name in de naoorlogse jaren gebeurde er veel en in die jaren werd ook de basis gelegd voor Elektrotechniek Hampsink Oldenzaal BV. Op 1 januari 1957 was het Louis Hampsink die in Oldenzaal met zijn eenmansbedrijfje begon. Hij verkocht televisies, radio’s, verlichtingsartikelen en witgoed aan particulieren en verdiende daarmee een goede boterham.

Maar de economie draaide op volle toeren en de vraag vanuit het bedrijfsleven naar elektrotechnische installaties was groot. Reden voor Louis Hampsink om zich samen met zijn broer Frans Hampsink (de eerste werknemer van Hampsink BV) op deze nieuwe groeimarkt te gaan storten en met succes. De naam Hampsink werd een begrip in Oldenzaal en daarbuiten.

Woningbouwvereniging, aannemersbedrijven en nog steeds ook de particulier wisten de weg naar het bedrijf aan de Berkstraat te vinden, met als gevolg een flinke groei van het aantal opdrachtgevers en medewerkers. In 1978 had Hampsink tien mensen in dienst en werd de bestaande bedrijfsruimte te klein.

Er werd verhuisd naar het industrieterrein in Oldenzaal. Waar een nieuw bedrijfspand werd betrokken. Op ruim duizend vierkante meter bedrijfsgrond werd een bedrijfshal met magazijnen en kantoren gebouwd. Voldoende ruimte om de bedrijfsactiviteiten verder uit te bouwen. Dat gebeurde onder leiding van Jan Hampsink, de zoon van oprichter Louis. In 1988 nam hij het bedrijf over van zijn vader daarmee ook de bedrijfsfilosofie.

Het leveren van een totaalpakket aan diensten en producten stond daarin centraal, evenals de aandacht voor maximale kwaliteitszorg.

Het bedrijf levert en installeert sinds jaar en dag niet alleen elektrotechnische installaties maar ook systeemplafond en scheidingswanden.


Toekomst

We kunnen trots terug kijken op een familiebedrijf dat al 58 jaar bestaat.
Natuurlijk is dat voor een belangrijke deel ook te danken aan de inzet van iedereen die bij het bedrijf betrokken is geweest.

De intentie om een perfect stukje werk af te leveren, een open oog en oor voor nieuwe ontwikkelingen,
open staan voor wensen en eisen van de opdrachtgevers en investeren in de kwaliteit:
het heeft allemaal bijgedragen aan de ontwikkeling van en de groei die Hampsink heeft doorgemaakt.

Medio mei 2015 zijn wij verhuisd naar een kleiner pand aan de Kelvinstraat alwaar de werkzaamheden worden voortgezet:
Specialist op het gebied van Systeemplafonds en Scheidingswanden en Elektra, en met een no-nonsens instelling en “afspraak is afspraak”.

U bent in ieder geval van harte welkom aan de Kelvinstraat nummer 14 te Oldenzaal
Elektrotechniek Hampsink Oldenzaal B.V.
Plafond en Wand
Bezoekadres: Helmichstraat 37-3  Oldenzaal. Parkeerterrein oprijden Hal 3 
Tel: 0541-513081   E-mail: info@hampsink.nl
Postadres: Berkstraat 22A, 7572 CB Oldenzaal